Legends Tour med Glenn Hysen

Liverpool och Glenn – som att komma hem!

Läs vår trogne resenär Magnus Bruces reseberättelse om våra Legends Tour fotbollsresa med Glenn Hysén.

En fotbollsresa med LA Travel på deras Legends Tour till Liverpool har alltid varit en riktig höjdare. Jag har varit i Liverpool många gånger och reste med LA Travel dit första gången 2009 tror jag. Sedan LA Travel drog igång sina gruppresor med Glenn Hysén dit har vi alltid försökt hänga med på dessa resor om de ligger rätt i tid. Inte nog med att man får se sitt favoritlag så får man också umgås med en riktigt ”Go Gubbe” i form av Glenn som tillsammans med de kompetenta och trevliga reseledarna skapar härlig stämning och ger bra service under resan.

”Glenn var som vilken resenär som helst som ville umgås, lära känna nya människor och ha en trevlig helg. Han var ständigt tillgänglig för frågor, ta en selfie/groupie eller bara prata om allt möjligt.”


Från början tänkte man ju att en känd gammal fotbollsspelare som Glenn är påpassad hela tiden och kanske förutom intervjuerna inte skulle hänga mer med oss andra under resan. Det var snarare tvärtom. Glenn var som vilken resenär som helst som ville umgås, lära känna nya människor och ha en trevlig helg. Han var ständigt tillgänglig för frågor, ta en selfie/groupie eller bara prata om allt möjligt. Vi har verkligen lärt känna honom efter dessa resor. Bjuder alltid på sig själv och har nära till ett skratt. Detsamma gällde reseledarna. De var verkligen där för vår skull.

På flera Legends Tour har vi också sprungit på andra Liverpool FC legender. Antingen har det varit genom att LA Travel har bjudit in dem för en intervju eller så har vi bara stött på dem runt Anfield när vi har gått på matchen tillsammans med Glenn som känner de flesta. David Fariclough (Super-Sub), David Johnson, Roy Evans och Jimmy Case är några som jag kommer ihåg vi har träffat. Jag kommer ihåg när David Johnson på ett Pre-Game inför Premier League matchen Liverpool-Arsenal sa med den speciella engelska glimten i ögat: ”Alla har ju drömt om att få spela i världens bästa lag, alla har ju drömt efter att göra det avgörande målet i en viktig match och få springa fram till the Kop och få fira sitt mål – Jag har gjort det!”

Sedan har ju Liverpool blivit som ett andra hem för mig efter alla mina resor dit. Vi lärde känna en taxichaufför som hämtade oss på Manchester Flygplats en gång. Sedan den dagen ringer vi alltid honom när vi kommer. Han har blivit en god vän nu. När vi som också är Beatles-nördar ville boka en guidad Beatles-tur så ställde han upp och blev vår egen Beatles guide och körde oss runt på alla de ställen man skulle se och berättade samtidigt en massa spännande historier. Detsamma gäller Gavin på Dolby Hotel. Dit återvänder vi alltid. Det är inte fem-stjärnigt Grand Hotel kanske men det är väldigt familjärt och vi känner oss alltid varmt välkomna. Jag bor i Göteborg men kommer ursprungligen från Småland. För mig påminner Liverpool lite om Göteborg. En gammal stor hamnstad som har utvecklats till en stad med ett bra uteliv där det mesta man vill se och göra ändå finns på gångavstånd. Det går ju till och med att gå hem från Anfield efter matchen om man vill även om det tar en stund. Lägg därtill att folket från Liverpool, ”scousern”, har en riktigt skön mentalitet och humor. Precis som vår taxichaufför.

Det bästa minnet jag har från en Legends Tour var nog från 2013 när jag och min son åkte på en Liverpool-resa tillsammans för första gången. Liverpool skulle möta West Bromwich och Glenn hade just pratat färdigt på vårt pre-game och avslutningsvis skulle han lotta ut en signerad matchtröja. Min grabb Axel vann tröjan och var överlycklig. Direkt efter kryddades det med hans första match på Anfield och ingen undrar väl idag varför också han blev Liverpool-supporter. Själv har vi till och med köpt en sten i skiffer som idag ligger med mitt namn bakom nya Mainstand på Anfield. Jag reser oftast till Liverpool med mina gamla kompisar och de brukar kalla oss för The Three Amigos from Gislaved.

Ett annat mycket speciellt minne var när vi skulle besöka St Peters Church i Liverpool. Den är känd för att det sägs vara där som John Lennon och Paul McCartney träffades för första gången, i St Peters Church Hall 1957, i samband med en dans som Johns band spelade på. Dessutom ligger Bob Paisley begravd på kyrkogården där. När vi frågade en i personalen om de kunde visa oss graven så gick de istället och hämtade Bob Paisleys son(!) som tydligen var kyrkvärd och arbetade där. Stumma av förundran gick vi med hans son bort till graven. För mig som också är stor Beatles-fan var det även stort att se Eleanor Rigby´s grav (Eleanor Rigby är namnet på en av Beatles mest kända låtar).

Jag kan verkligen rekommendera LA Travels Legends Tour till Liverpool med Glenn Hysén. Jag gillar upplägget med reseledare och det gemensamma programmet där det alltid händer spännande saker. Sedan finns de alltid där om det skulle hända något under resan. Är det inte en gruppresa så att de finns på plats så kan man alltid ringa dem på jouren.