Reseförsäkring

För en extra trygghet inför och under din reseupplevelse rekommenderar vi Solid Försäkringar. Genom vårt samarbete kan vi erbjuda lite olika reseskyddsalternativ som ni finner nedan.

Ring oss på 0771-550 100 eller maila [email protected] för hjälp med att beställa reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Reseförsäkring PLUS
Denna försäkring är ett komplement till hemförsäkringens grundskydd: Reseförsäkring.Plus.PDF.
Fullständiga villkor för reseförsäkring: Reseförsäkring.villkor.pdf

Avbeställningsskydd
Med ett avbeställningsskydd får du pengarna tillbaka om du inte kan resa som planerat på grund av sjukdom, olycksfall, väsentlig skada i ditt hem eller dödsfall: Avbeställningsskydd.PDF.
Fullständiga villkor för avbeställningsskydd: Avbeställningsskydd.villkor.pdf

Bagageförsäkring
Bagageförsäkringen är anpassad för dig som reser med flyg. Den ger en bra säkerhet vid bagageförsening och om ditt bagage skulle bli stulet på resan: Bagageförsäkring.pdf
Fullständiga villkor för bagageförsäkring: Bagageförsäkring.villkor.pdf

EU-kort och utlandsresekort
Utöver pass finns det några andra viktiga handlingar som du behöver ta med dig när du reser.
Som EU-medborgare har du rätt till nödvändig sjukvård inom EU. Sverige har också avtal om viss sjukvård med några länder utanför EU, exempelvis Australien. Hör med Försäkringskassan vad som gäller i det land du ska resa till. För att visa din rätt till sjukvård bör du ta med dig det så kallade EU-kortet.

Beställ kortet från Försäkringskassans hemsida eller ring: 020‑524 524 eller sms:a EUKORT och ditt personnummer till 71020.
Kortet gäller i tre år från beställningsdatumet.