Hockey VM med Jonas Finn Olsson

Jonas Finn Olsson har lirat på den högsta nivån i ishockey i Sverige, vunnit SM-Guld med Djurgården och representerat Tre Kronor vid två tillfällen, spelat i Elitserien med VIK Hockey och tillhört ett flertal klubbar i gamla division 1 (det som kallas Hockeyallsvenskan idag). Bor man dessutom i Insjön en liten bit utanför Leksand och har en son som spelar elitishockey är det inte svårt att förstå att Jonas gillar att åka på Hockey-VM. Han ger sin bild av resorna nedan:
Till alla de senaste VM-turneringarna (förutom Ryssland 2016) har jag och mitt gäng bokat hockey-resa via LA Travel. Det har fungerat kanon. Vi gillar att åka på VM speciellt sedan turneringens status har vuxit och bättre spelare ansluter från NHL för att lira. Vi är dessutom från Dalarna och många har hockeybakgrund eller bara älskar hockey och vi har redan börjat prata om nästa års resa.

Resorna har varit väldigt roliga och innehållsrika. Vi har fått uppleva fina men olika europeiska städer, Prag 2015, Köln 2017 och Köpenhamn 2018, och har med oss finna minnen från dem alla. En av de största matcherna jag har upplevt var faktiskt den allra första då vi 2015 såg Tjeckien-Sverige i premiärmatchen i en fullsatt O2-arena, med 19.000 åskådare där Sverige till slut vann i sudden med 6-5. Vilken match och vilken stämning!

Sedan vid mästerskapen i Köln och Köpenhamn kändes det som att antalet svenskar var ännu fler och att stämningen innan och efter matcherna bara blev ännu bättre. Inte bara mellan svenskar utan generellt mellan hockeyfans från hela världen.
LA Travel har hjälpt oss alla gånger vi har varit iväg och det har varit klockrent. Redan när man ser deras paket känns det som att de har tänkt till. Allt från när flyget går till var hotellen ligger i spelorterna. De verkar verkligen anstränga sig för att skapa rätt förutsättningar för resenären. Är det något som är oklart kring paketen så har de alltid ett svar och en lösning på det eventuella problemet.

Dessutom går det inte att nog värdera den service och trygghet man känner när man är iväg på resan. Vi känner verkligen att de bryr sig om dig som resenär och att de finns där för din skull innan, under och efter resan. Det finns alltid någon att få tag på, 24 timmar om dygnet, om något blir fel eller om olyckan skulle vara framme.Självklart är hockeymatcherna i fokus men den stämning som var i samband med senaste VM i Köpenhamn på eventområdet runt arenan både innan och efter matchen var fantastisk. I Köpenhamn såg vi två väldigt spännande semifinaler med en magisk spänning där Sverige tog sig till final. Eftersom vi var kvar i Köpenhamn även på finaldagen men hade inte biljetter till den så bestämde vi oss för att se den matchen i fan-zone utanför Royal Arena. Det var en alldeles magisk upplevelse att se matchen och sedan fira VM-Guld tillsammans med alla tillresta svenskar. Den stämningen har jag nog aldrig upplevt tidigare.

Nu ser vi framemot resan till Hockey VM i Slovakien, Bratislava, i maj 2019. Det är en fin stad alldeles vid floden Donau som kommer att bli alldeles blå-gul då. LA Travel hjälper oss även denna gång och det känns väldigt tryggt och bra.