Din resväska Just nu har du inget i resväskan

Flygresan

Bagage

De flesta flygbolag idag inkluderar endast handbagage på flygresan, dvs. kostnader tillkommer oftast för incheckat bagage. Om du har frågor vad som gäller för just din flygresa ber vi dig kontakta oss.

Din flygresa och flygbiljett

Genom att logga in med bokningsreferens och efternamn på CHECKMYTRIP kan du ta del av information kring din flygresa. Här får ni information om terminaler, måltider, bagage etc. Checkmytrip finns även för smartphones.

Samtliga flygbiljetter är idag elektroniska och ni behöver endast ta med ert pass och bokningsreferens till incheckning. Skulle ni vilja skriva ut information kring själva flygresan kan ni göra detta på CHECKMYTRIP

Flygpassagerares rättigheter

Enligt EG-förordningen 261/2004 har du som passagerare rätt till ersättning och assistans från flygbolaget vid nekad ombordstigning och inställda eller kraftigt försenade flygningar. På Transportstyrelsens hemsida kan du ta del av mer information kring dina rättigheter som flygpassagerare.

Incheckning

Flertalet av flygbolagen erbjuder incheckning online ca 1 dygn före avresa och nedan har vi listat några av dessa för att du ska få en så enkel start på din resa som möjligt. Klicka på flygbolaget som ni reser med för att checka in online:

Air Berlin               Brussels              Iberia           Ryanair

Air Baltic               Delta Airways    Iceland Air    SAS

Air France             EasyJet               KLM               Swiss Air

Austrian                Finnair                Lufthansa     United Airlines

British Airways    Germanwings    Norwegian     Vueling

Vid incheckning på flygplatsen rekommenderar vi er att vara på plats minst 90 minuter före avgång (vid resor till USA minst 2 timmar före avgång). Tänk på att en försäkring inte täcker kostnader i samband med missat flyg om anledningen är för sen incheckning. 

OBS! Vid resa med Ryanair krävs incheckning och utskrift av boardingkort före ankomst till flygplats för att undvika extra kostnader.

Om- och avbokning

I syfte att erbjuda prisvärda sportreseupplevelser bokas er flygresa alltid i billigast tillgängliga bokningsklass. Generellt är dessa flygbiljetter inte om - eller avbokningsbara, kontakta oss gärna för ytterligare information gällande biljettregler för just din flygresa.

Vätskor i handbagage

Vid flygresor är mängden vätska du får ha i ditt handbagage begränsat. Läs mer på följande länk:
Transportstyrelsen